Even voorstellen

Froukje Kroeb

 

We willen ons als eerste even voorstellen: Wij zijn Froukje en Carole en hebben samen van begin af aan samengewerkt en deze balletschool opgericht.

 

 

 

Froukje: Getrouwd en 8 kinderen. Vanaf haar 4e gedanst en al vroeg naar de balletacademie in Amsterdam gegaan. Bij het nationaal ballet [hoge school voor de kunsten]. En gespecialiseerd in klassiek ballet, charactere, tap, dansexpressie, theater, toneel, modern ballet en choreografie en al 13 jaar actief samen met Carole in Balletschool Bouger Dansant. 

 

 

Carole: Volgde al balletlessen in haar kinderjaren en heeft les gehad in klassiek ballet op accademisch niveau op onder andere de Alkmaarse balletschool. Met 18 jaar is ze getrouwd met een Italiaanse man en is toen ze samen met hem verhuisd naar Sardinie. Daar heeft ze 4 jaar gewoond en de mooie kans gekregen om balletlessen te geven aan kinderen. Eenmaal terug in nederland heeft ze een paar jaar niets meer met ballet gedaan doordat ze zelf kinderen had. Toen ze Froukje ontmoette is ze weer actief met ballet en andere dansvormen bezig gegaan en heeft ze zich verder ontwikkeld in de diverse balletvormen en choreografie en ook folkloristische en culturele dansen en drama.